25 jaar historie van “Just Friends”

“Just Friends” is begonnen in 1982 als familie/vriendenclubje uit Bavel en omstreken.

De fam. L.Vermeulen stelde hun huis beschikbaar om jazzmuziek te gaan beoefenen en er werd een groepje gevormd met o.a. saxofonist Tem Nederlof en trompettist Bram Eigeman.
Zoon Han Vermeulen sloot zich hierbij aan op vibrafoon. In de beginjaren van “Just Friends” werd er wekelijks gerepeteerd en het eerste optreden was tijdens het Oude Stijl Jazz Festival, Breda in 1984.
Vader Louis besloot met het drummen te stoppen en John Verbunt werd zijn vervanger. Er werd tevens een gitarist (Googo Ghazarian) en een zangeres (Evelien van de Lek) aangetrokken en er volgden vele optredens o.a. bij café “Thijs van der Molen” in Breda, op de woensdagavonden.

Ondanks wijzigingen in de bezetting midden jaren ‘90 wist “Just Friends” toch het hoofd boven water te houden. Er werd een nieuwe groep geformeerd met o.a. Kees Huijgens op tenorsaxofoon, Gerard van Herel op contrabas en Bart Geiselman op drums. Het accent van de muziek verplaatste zich meer van Swing Jazz in de richting van Bebop Jazz.
Er werden twee CD’s opgenomen eind jaren ‘90 en begin jaren 2000 met o.a. stukken van Miles Davis, Horace Silver, Dizzy Gillespie en Benny Golson.

Bart Geiselman heeft besloten om met drummen te stoppen bij Just Friends en hij werd opgevolgd door Harm Zweekhorst. Nu is Niek van der Corput de vaste drummer van het orkest.